Kita setya karo perusahaan gedhe lan menengah. Maju!
Hebei Zhaofeng Environmental Protection Technology Co., Ltd.

Karakteristik korosi ion klorida kaya ing ngisor iki

1. Efek korosi logam klorida kabukten ing rong aspek: siji yaiku nyuda kemungkinan nggawe film pasif ing permukaan material utawa nyepetake perusakan film pasifasi, saéngga bisa ngasilake korosi lokal; ing sisih liyane, nyuda kelarutan CO2 ing larutan banyu. , Supaya bisa ngatasi korosi bahan kasebut.

news

Cl- nduweni ciri radius ion cilik, kemampuan penetrasi sing kuat, lan adsorpsi sing kuat saka permukaan logam. Konsentrasi Cl- sing luwih dhuwur, konduktivitas larutan banyu sing luwih kuwat lan resistensi elektrolit luwih murah. Luwih gampang kanggo Cl- tekan permukaan logam lan nyepetake proses korosi lokal; anané Cl- ing lingkungan asam bakal mbentuk klorida ing lapisan logam lapisan uyah, lan ngganti film FeCO3 kanthi sipat proteksi, nyebabake tingkat korosi sing dhuwur. Sajrone proses korosi, Clˉ ora mung nglumpukake ing jugangan jugangan, nanging uga nglumpukake ing wilayah sing ora digawe jugangan pitting. Iki bisa uga minangka proses wiwitan pembentukan jugangan. Iki nggambarake manawa struktur lapisan dobel listrik ing antarmuka antarane wesi matriks lan film produk korosi gampang disoroti Clˉ, sing nggawe konsentrasi Clˉ ing antarmuka tambah. Ing sawetara wilayah, Clˉ bakal akumulasi lan mbentuk inti, nyebabake akut pembubaran anodik ing wilayah iki. Kanthi cara iki, matriks logam bakal dikorosi kanthi ngedhuk mudhun, nggawe jugangan pitting. Pembubaran logam anoda bakal nyepetake difusi Clˉ liwat film produk korosi menyang jugangan, lan banjur nambah konsentrasi Clˉ ing jugangan pitting. Proses iki kalebu Clˉ Mekanisme katalitik yaiku yen konsentrasi Clˉ ngluwihi nilai kritis tartamtu, logam anoda bakal mesthi ana ing negara sing aktif lan ora bakal dipasifake. Mula, ing katalisis Clˉ, jugangan pitting bakal terus saya gedhe lan saya jero. Sanajan isi Na ing larutane cukup dhuwur, analisis spektrum energi film produk korosi ora nemokake anane unsur Na, nuduhake manawa film produk korosi nduweni pengaruh tartamtu ing difusi kation menyang arah logam; dene anion relatif gampang ditembus. Film produk sing akeh karat tekan antarmuka antarane substrat lan film. Iki nuduhake manawa film produk korosi duwe selektivitas ion, nyebabake nambah konsentrasi anion ing antarmuka.

news2

2. Korosi saka stainless steel austenit dening ion klorida utamane nyebabake korosi pitting.
Mekanisme: ion klorida gampang diserap ing film pasifasi, nyemprotake atom oksigen, lan banjur gabung karo kation ing film pasifasi kanggo mbentuk klorida larut. Asile, jugangan cilik dikorosi ing logam awak sing katon. Lubang cilik kasebut diarani inti pitting. Klorida iki gampang dihidrolisis, saengga nilai pH larutan ing jugangan cilik bakal mudhun, lan larutane bakal dadi asam, mbubarake bagean saka film oksida, sing nyebabake ion logam sing berlebihan. Supaya bisa netralake netralitas listrik ing jugangan, klon eksternal terus mlebu ing udara. Migrasi internal, logam ing batal luwih dihidrolisis. Ing siklus iki, baja tahan karat austenit terus korosi luwih cepet lan luwih cepet, lan tuwuh menyang ambane bolongan nganti ana perforasi.

3. Cl- duweni efek katalitik ing korosi celah. Nalika korosi diwiwiti, zat besi bakal ilang elektron ing anoda. Kanthi reaksi reaksi sing terus-terusan, zat besi terus-terusan ilang elektron, akeh Fe2 akumulasi ing celah kasebut, lan oksigen ing njaba jurang kasebut ora gampang dilebokake. Cl-mobile banget mlebu kesenjangan lan nggawe konsentrasi tinggi, FeCl2 konduktif karo Fe2, lan FeCl2 dihidrolisis Generasi H nyebabake nilai pH ing celah kasebut mudhun dadi 3 nganti 4, mula nambah korosi.


Wektu kiriman: Aug-12-2021