Kita setya karo perusahaan gedhe lan menengah. Maju!
Hebei Zhaofeng Environmental Protection Technology Co., Ltd.

Teknologi nduwurke tumpukan kaca-2

1. Kesalahan operasi
Tekanan injeksi banyu dhuwur lan pengaruhe gedhe, lan pipa baja kaca ora kena pengaruh beban. Sawise digunakake, operator kasebut kanthi salah mbalikke proses lan nahan tekanan, lan operasi kasebut ora seimbang, sing bakal nyebabake kebocoran garis pipa baja kaca.

2. Langkah-langkah pencegahan
Miturut SY / T6267-1996 "Tekanan Pipa Fiberglass Tekanan Tinggi", Konstruksi Pipa J / QH0789-2000 Gesper FRP lan Spesifikasi Penerimaan. Harbin Star FRP Co., Ltd. "Instruksi Instalasi Sistem Jalur Pipa Fiberglass Utas", lan waca GB1350235-97 "Kode Konstruksi lan Penerimaan Teknik Pipa Logam Industri", kanggo nyegah cacat kualitas umum, nangkep konstruksi saben proses, lan njamin kualitas konstruksi. Amarga 6 alasan kebocoran ing ndhuwur, langkah-langkah pencegahan diwenehake (pirsani Tabel 1).

3. Solusi
Sawise bocor garis pipa baja kaca, langkah-langkah kudu ditindakake kanthi cepet kanggo nyegah polusi lingkungan. Cara konstruksi sing paling efektif yaiku motong taper lan nggunakake adaptor baja kanggo nyambung. Proses utama yaiku nundha produksi → golek bocor → penggalian → limbah daur ulang → instalasi benang ing situs → nginstal transfer baja → pengelasan → tes tekanan → pengisian ulang parit pipa → komisioning. Mode sambungan fittings pipa konstruksi (pirsani Gambar 1)

Cathetan Konstruksi:
(1) Sadurunge motong lan nggawe kerucut, miturut syarat konstruksi sistem HSE, pita peringatan kudu ditarik ing area tengah, lan tandha peringatan kudu dilebokake nalika mlebu ing bagean konstruksi. Sawise ana bocor, sumber injeksi banyu dipotong kanggo nyuda tekanan nganti nol, lan limbah kasebut pulih ing wektu sawise penggalian kanggo nyegah ambruk trench pipa lan nandhang lara wong.
(2) Sawise nggergaji pipa FRP, dhuwure angkat ora kudu luwih saka 1m, lan sudut ora luwih saka 10 ℃. Nalika ngethok lan nggawe kerucut, aman lan gampang dibangun ing lemah. Bedane maksimal luwih saka 2m (pipa dikubur nganti jerone 1m). Nggali loro-lorone saka titik bocor. Paling ora 20m ing ndhuwur.
(3) Instalasi utas ing situs
Proses instalasi benang ing situs: nglereni → nglereni taper → ikatan utas ing situs → dadi panas lan nambani. Titik kebocoran nglereni luwih apik tinimbang 0.3m. Pilih penggiling ratcheting sing cocog (pabrikan dilengkapi alat khusus). Kerucut kudu resik, ora ana pelumas, bledug, lembab, lan adesif kudu dicampur rata. Plating pungkasan diikat kanggo ngusir gelembung udara ing permukaan ikatan, lan banjur nguripake kanthi tangan kanggo ngencengi. Wektu ngobati adesif ditemtokake miturut suhu sekitar. Suhu sekitar lan wektu ngobati ditampilake ing Tabel 2.
Ing mangsa adhem, suhu konstruksi sithik, lan wektu mandheg injeksi banyu ora bisa ngluwihi 24 jam. Cara pemanasan lan pangobatan listrik bisa digunakake kanggo nyepetake wektu konstruksi. Miturut pengalaman konstruksi lan karakteristik perekat, efek ngobati paling apik bisa dipikolehi sajrone 3-4 jam, lan total wektu mati konstruksi dikendhaleni sajrone 8 jam. Pemanasan sabuk pemanas listrik dikontrol ing 30-32 ℃, wektu 3 jam, lan wektu adhem yaiku 0,5 jam. Syarat listrik tropis (pirsani Tabel 3).
(4) Instal gabungan konversi baja. Utas eksternal ing situs lan utas internal konversi baja kudu resik, lan pelumas panyegelan kudu ditrapake kanthi merata. Ora ana torsi kanthi kunci pas. Sawise ngencengi nganggo tangan, kencengake rong minggu maneh. Yen ana torsi kanthi kunci pas, penet Kencengi tabel torsi rotasi kira-kira (deleng Tabel 4).
(5) Tenaga las kudu disertifikasi. Sajrone proses welding, gabungan konversi baja kudu digawe adhem, lan suhu ora luwih saka 40 ° C, yen ora keong keong ing situs bakal diobong lan bakal ana kebocoran.
(6) Pipa isi saluran. Ing jarak 0,2m ing pipa, paling dhuwur 0,3m tinimbang lemah alami sawise diisi pasir utawa lemah alus.

4. Kesimpulan lan rekomendasi
(1) Garis pipa baja kaca tekanan dhuwur digunakake ing produksi sumur injeksi banyu lan bagean saka garis batang injeksi banyu ing Jianghan Oilfield, sing ngatasi korosi lan perforasi pipa, nyuda polusi, nambah umur layanan saka pipa, lan ngirit investasi.
(2) Liwat implementasi, teknologi konstruksi kanggo garis pipa baja kaca tekanan tinggi wis distandardisasi, tingkat wektu injeksi banyu wis ditambah, produksi aman wis dijamin, lan konstruksi beradab wis diraih. Wiwit taun 2005, rata-rata kebocoran wis didandani 47 kali, lan output minyak mentah taunan saya mundhak luwih saka 80 ton.
(3) Saiki, kanggo jalur pipa baja fiberglass tekanan dhuwur lan tekanan dhuwur (0,25 MPa ~ 2,50 MPa), nggawe taper lan sambungan konversi baja digunakake kanggo ndandani kebocoran, sing butuh wektu suwe lan ora korosif. Kanthi kamajuan ilmu pengetahuan lan teknologi, resin kekuatan tinggi, inisiator, agen penyembuhan, akselerator lan bahan penguat terus diproduksi. Panganggone antarmuka adesif kanggo garis pipa baja fiberglass tekanan tinggi lan tekanan dhuwur mbutuhake riset luwih lengkap.
Solusi kanggo masalah seri produk sing nduwurke tumpukan
Sawise produksi produk nduwurke tumpukan FRP, bakal ana macem-macem masalah ing kualitas produk. Masalah kasebut bisa diilangi kanthi efektif lan bisa dihindari sawise analisis spesifik bahan baku, aditif, proses lan faktor liyane. Ing ngisor iki ngenalake masalah umum ing bathi produk-produk.

Jinis batal dhasar
1. Gelembung ing njero bundelan serat, dibungkus nganggo bundel serat, lan dibentuk ing sadawane bundel serat.
2. Lompong utamane katon ing jugangan ing antarane lapisan lan ing endi resin akumulasi.

Analisis sebab kesenjangan
1. Bahan penguat ora diresapi kabeh karo resin matrik, lan bagean udhara tetep ana ing bahan serat, sing ditutupi karo resin padhet ing sakiwa tengene.
2. Masalah lem dhewe. Kaping pisanan, lem dicampur karo hawa sajrone proses persiyapan, sing ora bisa ngilangi kabeh wektu; Kajaba iku, nalika lem ditutupi lan padhet, molekul cilik diprodhuksi amarga reaksi kimia, lan zat-zat molekul rendah kasebut ora bisa uwal saka wektu.

Langkah kanggo nyuda kesenjangan
1. Bahan sing disenengi
Miturut karakteristik bahan baku, pilih bahan baku sing cocog.
2. Ngiyatake impregnasi
Impregnasi minangka bagean penting saka proses cetakan bahan komposit, lan minangka kunci kanggo proses gelembung utawa kosong. Mula, impregnasi kudu dikuatake kanggo nyuda gelembung lan ningkatake kualitas produk.
3. Nyampur campuran
Sadurunge resin digunakake, inisiator, akselerator, agen silang, pengisi bubuk, tahan api, agen antistatik lan pigmen bakal ditambahake. Nalika nambah lan nyampur, bakal akeh hawa sing mlebu, lan langkah-langkah kudu dijupuk kanggo ngilangi.
4. Nyetel lem
Celup lem minangka proses penting kanggo ngasilake FRP / bahan komposit. Yen roving serat kaca ora diresapi kanthi apik utawa lem ora cukup, sutra putih bakal diproduksi sawise ngliwati tangki lem.
5. Produk sing digulung
Nalika benang sutra putih tatu ing cetakan inti, fenomena iki mung bisa diilangi kanthi metode elemen rotasi cetakan inti. Sampeyan kudu diilangi kanthi muter pabrik. Gulung ora mung apik kanggo dicelupake, nanging uga bisa nggawe produk kompak, saengga lem luwih akeh mili menyang utawa adoh saka kekurangan komponen, nyuda kekosongan utawa gelembung, nggawe produk luwih pas, luwih padhet, lan kinerja sing luwih apik.
6. Nyuda bridging

Bridging sing diarani nuduhake fenomena yen benang lem produk kasebut nduwur sirah, lan kedadean iki ana ing pungkasan lan laras.
(1) Yen peralatan angel diolah, kurang presisi, ora stabil ing operasi, benang ditata kanthi kenceng, tumpang tindih lan dipisahake kanthi tiba-tiba, kabel reguler asli ora bisa diwujudake, lan overhead serat gampang kedadeyan. Ing wektu iki, pangopènan lan perbaikan peralatan kudu ditindakake kanthi tepat wektu.
(2) Jembaré tenunan benang kudu disetel supaya padha utawa cedhak karo jembaré benang sing dirancang.
(3) Ngontrol jumlah lem.
(4) Nomer serat, corak, viskositas resin lan perawatan permukaan serat kabeh duwe pengaruh tartamtu ing overhead serat sing nduwurke tumpukan.
(5) Suhu sekitar uga duwe pengaruh tartamtu ing overhead serat.

Mrekso lan ndandani produk luka filamen
Inspeksi produk komposit luka-filamen
Kanggo produk gabungan serat, umume wenehi priksa ing ngisor iki.

1. Pamriksan tampilan

(1) Gelembung udara: Dhiameter gelembung sing diidini maksimum ing permukaan lapisan tahan korosi yaiku 5mm. Yen kurang saka 3 gelembung kanthi diameter ora luwih saka 5mm saben meter persegi, mula ora bisa didandani. Yen ora, gelembung kasebut kudu digaruk lan didandani.
(2) Retakan: Ora bakal ana retakan ing ndhuwur 0,5mm ambane ing ndhuwur lapisan tahan korosi. Lumahing lapisan penguatan kudu retak kanthi ambane 2 mm utawa luwih.
(3) cekung lan cekung (utawa kerut): Lumahing lapisan tahan korosi kudu alus lan rata, lan kekandelan saka lapisan cembung lan cekung lapisan penguatan kudu ora luwih saka 20% kekandelan.
(4) Pemutih: Lapisan tahan korosi ora kudu whitening, lan diameter maksimum area pemutih lapisan penguatan ora kudu ngluwihi 50mm.

2. Pamriksa dimensi

Selaras karo sarat gambar, ukuran produk bakal ditliti nganggo alat pangukur kanthi akurasi lan kisaran sing pas.

3. Pemeriksaan derajat ngobati lan mikropor lapisan
(1) Pemeriksaan ing situs
a) Ora ana perasaan lengket nalika ndemek permukaan produk gabungan.
b) Celupake benang katun sing resik nganggo aseton lan pasang ing permukaan produk kanggo ndeleng benang katun wis ganti warna.
c) Apa swara sing diasilake kanthi ngetokake produk kanthi tangan utawa koin sing ora jelas utawa asri?
Yen tangan krasa lengket, benang katun banjur ganti warna, lan swarane kabur, nambani lumahing produk kasebut dianggep ora cocog.
(2) Pemeriksaan sing gampang kanggo nyuda derajat bahan komposit furan
Njupuk conto lan dicelupake ing gelas bikang sing ngemot sawetara aseton, segel, lan rendhem sajrone 24 jam. Lumahing sampel alus lan lengkap, lan aseton ora bakal ganti warna minangka tandha pangobatan.
(3) Pemeriksaan lan pengujian derajat ngobati produk
Tes kekerasan Barcol digunakake kanggo ora langsung menilai derajat ngobati bahan komposit. Penguji kekerasan Barcol digunakake. Model kasebut bisa dadi HBa-1 utawa GYZJ934-1, lan kekerasan Barcol sing diukur digunakake kanggo ngonversi derajat curing kira-kira. Kekerasan Barcol saka produk komposit tatu kanthi ngobati ideal umume 40-55. Gelar ngobati produk uga bisa dites kanthi akurat sesuai karo peraturan GB2576-89 sing relevan.
(4) Deteksi mikropor lapisan
Yen perlu, lapisan komposit bakal diconto lan dipriksa nganggo detektor percikan listrik utawa detektor bolongan mikro.

4. Pamriksa kinerja produk
Tes sifat termal, fisik lan mekanik produk miturut isi tes sing dibutuhake dokumen instruksi kerja lan standar tes sing diwenehake kanggo nyedhiyakake dhasar panrima produk.

5. Pengawasan kerusakan
Yen perlu, pengujian produk sing ora ngrusak kayata pemindaian ultrasonik, sinar-X, CT, pencitraan termal, lan liya-liyane dibutuhake kanggo nganalisa kanthi akurat lan nemtokake cacat internal produk kasebut.

Analisis cacat produk, langkah kontrol lan ndandani

1. Alesan utama permukaan lengket produk komposit yaiku ing ngisor iki:
a) asor dhuwur ing udhara. Amarga uap banyu duwe efek nyuda lan nyandhet polimerisasi resin poliester tak jenuh lan resin epoksi, malah bisa nyebabake lengket permanen ing permukaan, lan cacat kayata ngobati produk suwene suwe. Mula, prelu njamin produksi produk komposit nalika asor relatif luwih murah tinimbang 80%.
b) Lilin parafin sing sithik banget ing resin poliester sing durung jenuh utawa lilin parafin ora bisa nyukupi sarat, saengga bisa nyegah oksigen ing udhara. Saliyane nambah jumlah parafin sing tepat, cara liyane (kayata nambahake selofan utawa film poliester) uga bisa digunakake kanggo ngisolasi permukaan produk saka udara.
c) Dosis agen obat lan akselerator ora memenuhi persyaratane, mula dosis kasebut kudu dikontrol kanthi ketat miturut formula sing ditemtokake ing dokumen teknis nalika nyiapake lem.
d) Kanggo resin poliester sing ora jenuh, volatilisasi styrene akeh banget, nyebabake monomer styrene ora cukup ing resin. Ing tangan siji, resin ora kudu digawe panas sadurunge gelasi. Kosok baline, suhu sekitar ora kudu dhuwur banget (biasane 30 derajat Celcius cocog), lan jumlah ventilasi ora kudu gedhe banget.

2. Akeh banget umpluk ing produk kasebut, lan alasane kaya ing ngisor iki:
a) Gelembung udhara ora didhukung kabeh. Saben lapisan panyebaran lan nduwurke tumpukan kudu digulung bola-bali nganggo roller, lan roller kudu digawe jinis zigzag bunder utawa jinis alur bujur.
b) Viskositas resin gedhe banget, lan gelembung udara sing digawa menyang resin ora bisa diusir nalika diaduk utawa disikat. Kudu nambah jumlah pelarut sing cocog. Pengencer saka resin poliester sing ora jenuh yaiku styrene; pengencer saka resin epoksi bisa dadi etanol, aseton, toluene, xilena lan zat-zat reaktif adhedhasar ether sing ora reaktif utawa glikerol. Bahan kimia resin furan lan resin fenolik yaiku étanol.

c) Pilihan bahan penguat sing ora cocog, jinis bahan penguat sing digunakake kudu dipikirake maneh.
d) Proses operasi ora cocog. Miturut macem-macem jinis resin lan bahan penguat, cara proses sing cocog kayata mencelup, nyikat, lan nggulung kudu dipilih.

3. Sebab delaminasi produk kaya ing ngisor iki:
a) Kain serat durung dirawat sadurunge, utawa perawatane durung cukup.
b) Ketegangan kain ora cukup sajrone proses nduwurke tumpukan, utawa akeh banget gelembung.
c) Jumlah resin ora cukup utawa viskositas banget, lan serat ora jenuh.
d) Formula kasebut ora wajar, nyebabake kinerja iketan sing kurang, utawa kecepatan ngobati cepet banget utawa alon banget.
e) Sajrone ngobati, kondhisi proses ora cocog (biasane pangobatan termal prematur utawa suhu sing dhuwur banget).

Ora preduli saka delaminasi amarga sebab apa wae, delaminasi kasebut kudu dicopot, lan lapisan resin ing sanjabane area cacat kudu dipoles nganggo grinder amba utawa mesin polishing kanthi jembaré kurang saka 5cm, banjur dilebokake maneh miturut syarat proses. Lantai.
Ora preduli saka cacat ing ndhuwur, langkah-langkah sing cocog kudu ditindakake kanggo ngilangi kabeh kanggo memenuhi syarat kualitas.
Produksi spesimen spesimen bahan komposit gulung lan tes kinerja

Bahan komposit asring dadi bahan anisotropik, lan cara analisis desaine beda karo bahan logam. Properti anisotropika bahan komposit nyebabake beda antarane metode tes kinerja bahan komposit lan bahan logam. Kanggo materi tradisional, desainer bisa entuk data kinerja saka manual utawa spesifikasi materi sing diwenehake dening pabrikan miturut materi (utawa merek) nalika milih bahan kasebut. Materi komposit ora dadi bahan amarga struktur sing luwih tepat. Kinerja kasebut ana gandhengane karo akeh faktor kayata matriks resin, bahan penguatan, kondisi proses, wektu lan lingkungan panyimpenan.
Penting banget kanggo nyoba kinerja bahan baku sadurunge ngrancang bahan komposit, nanging ora bisa diarani data kinerja sing dibutuhake kanggo desain dikuasai. Sampeyan mung bisa ngira yen pilihan bahan baku wis madeg dhasar. Saiki, asil prediksi metode mikromekanik isih winates lan mung bisa diitung sacara kualitatif. Data kinerja sing dibutuhake kanggo desain komponen komposit kudu dipikolehi kanthi tes kinerja dhasar, sing penting banget kanggo karya desain.
Pengujian kinerja bahan komposit minangka dhasar pilihan material, evaluasi bahan penguatan, matriks resin, properti antarmuka, kondisi proses cetakan lan level teknologi manufaktur, uga desain produk.

1. Plat komposit serat sing ora arah
Sipat elastis saka komposit unidirectional ditondoi kanthi sifat tarik lan compressive 0 derajat, 90 derajat, lan 45 derajat, lan sifat antar antarane serat lan resin ditondoi kanthi tes bending lan interlaminar. Kanggo ngevaluasi sifat material, miturut syarat spesifik standar nasional GB3354-82, GB3856-83, GB3356-82, GB3357-82, GB3355-82, produksi plat bahan komposit serat unidirectional rampung, lan banjur piring bahan komposit serat diproses dadi macem-macem Ukuran lan jumlah spesimen sing dibutuhake dening metode tes.

1. Produksi piring bahan komposit serat unidirectional
Cara nduwurke tumpukan yaiku nggawe serat sing ditarik saka creel ngliwati tensioner, alur lem, rol pandhuan benang, lan nozel gulungan kawat banjur bakal tatu ing lumahing cetakan inti, lan pungkasane dikuatake lan dibentuk. Standar nasional negesake manawa ukuran template yaiku 270mm X 270mm. Cithakan kasebut bisa ditrapake kanggo nggawe loro lempengan rata (ngarep lan mburi) sekaligus, sing bisa diproses kanggo mulet, kompresi, mlengkung, gunting antar pemain, lsp.


Wektu kiriman: Aug-12-2021